Posted by : Marc Retamero Castelló sábado, 6 de octubre de 2012

El Força Lleida Club Esportiu no ha pogut celebrar amb una victòria el primer partit de lliga de la seva història ja que ha caigut per un clar 52-67 davant un Ford Burgos que ha fet valer la seva superioritat en el joc interior. Els deixebles de Casadevall han imposat la seva llei després del descans i han deixat sense reacció a un conjunt local al que encara li queda molt camí per recórrer.

Sergio Olmos, imparable sota el cèrcol (Foto: Força Lleida)

El Lleida començava el partit amb els nervis típics del debutant i el Ford Burgos ho aprofitava per obtenir els seus primers avantatges del matx (0-5). El primer i únic triple dels visitants a la primera meitat, anotat per Alberto Miguel, situava el 4-8 al marcador però ajudava a que els lleidatans es treguéssin la son de les orelles. Així doncs, Simeón responia el triple acte seguit i Calegari, també des de la llarga distància, donava al seu equip la primera renda favorable de la nit (10-8). L'entrada a la pista de Thompson aportava dinamisme al joc d'un Força Lleida que començava a asfixiar el seu rival a partir d'un nivell defensiu molt alt. Als burgalesos els costava Déu i ajuda trobar el camí de la cistella i acabaven el primer parcial amb cinc punts de desavantatge (19-14) després d'una cistella de Bandoumel. Dos homes clau del Lleida com Sergi Pino i Dominic Calegari, però, portaven ja dues personals i això els llastraria en el transcurs del partit.

Ambdós conjunts intercanviaven errors en l'inici del segon assalt, demostrant que encara no estan al seu millor nivell. Després d'un pírric parcial de 2-5 en els primers quatre minuts del període (21-19), Prado sol · licitava un temps mort i el seu equip reaccionava de la mà de James Johnson. Un espectacular coast to coast del nord-americà després prendre un rebot a Sergio Olmos, trenta centímetres més alt que ell, aixecava el públic dels seus seients (25-19). El Força Lleida estava signant un bon partit i guanyava per set punts (27-20) a tot un aspirant a l'ascens com el Ford Burgos, però tot es va començar a torçar per als locals. Pino i Calegari van cometre la seva tercera personal i els castellans van aprofitar que el rival estava en bonus per focalitzar les seves possessions en el joc interior. Tot i no acreditar bons percentatges des de la línia del 4.60, els de taronja van aconseguir ajustar el marcador amb un parcial de 2-7. Uns dobles de Juampi Sutina i una última cistella a tauler de Jorge García ho deixaven tot per decidir després del descans (29-27).

El Ford Burgos tornava dels vestidors disposat a demostrar perquè tothom el considera un dels favorits a l'ascens. Es posava per davant en la primera jugada del tercer quart amb un triple de Marcus Vinicius i ja no abandonaria el comandament del partit en cap moment. Thompson i Feliu empataven en dues ocasions, però el domini del partit ja no era del Força Lleida. Un triple d'Alberto Miguel i una cistella de Dani López després de robar-li la cartera a Dani Rodríguez obligaven Joaquín Prado a aturar l'encontre (36-41). El tècnic Oviedo no seria capaç d'aixecar la moral dels seus jugadors, doncs el desavantatge lleidatà no feia més que augmentar. Els locals no aconseguien tancar el rebot i els burgalesos feien valer la clara superioritat dels seus interiors. Sikma i Ortega, imparables a la pintura, destrossaven als pivots del Lleida i aconseguien avantatges de fins a tretze punts per al seu equip. Tres tirs lliures de Bandoumel reduïen mínimament el bagatge amb què els de Casadevall afrontarien el període definitiu (39-49).

Una cistella de Dani Rodríguez en els primers compassos de l'últim assalt semblava donar vida als de negre, però res més lluny de la realitat. Els locals seguien encallats en atac i Jorge García, fent gala de la seva experiència, aconseguia una nova màxima renda per als de Casadevall (41-55). Llavors arribaria el torn de Juan Alberto Aguilar, que amb dos triples donava el cop de gràcia definitiu al Força Lleida. El base suplent del Burgos i James Johnson animarien els instants finals del partit, totalment intranscendents, rivalitzant en un intercanvi d'encert exterior. El públic que va assistir al Barris Nord va aprofitar aquests minuts de les escombraries per fer notar la seva disconformitat amb el criteri arbitral i escridassar un innecessari temps mort d'Andreu Casadevall ja en l'últim minut. Finalment, el lluminós s'ha aturat amb un 52-67 que ratifica la candidatura del Ford Burgos a estar a la zona alta. El Força Lleida, per la seva banda, no té més remei que pensar ja en el seu duel de la segona jornada a Pamplona.

FORÇA LLEIDA: James Johnson (14), José Simeón (3), Sergi Pino (4), Pierre Oriola (2), Dominic Calegari (5) -cinc inicial- Juampi Sutina (0), Djim Bandoumel (5), Dani Rodríguez (4), Alex Thompson (8), Miquel Feliu (7).

FORD BURGOS: Pep Ortega (8), Luke Sikma (11), Dani López (2), Marcus Vinicius (8), Alberto Miguel (6) -cinc inicial- Juan Alberto Aguilar (10), Jorge García (6), Jeff Xavier (3), Issac López (0), Sergio Olmos (13).

Parcials: 19-14, 10-13, 10-22, 13-18.